16 Aralık 2012 Pazar

ŞEHRİYELİ KARNABAHAR ÇORBASI



Malzemeler:   (6 kişilik)
  
1 adet küçük karnabahar
3 çorba kaşığı un
1 avuç arpa şehriye
1 demet maydanoz
Tereyağı
Sıvı yağ
Kırmızı biber

Yapılışı:

Karnabaharın yapraklarını temizleyip yıkayın. Tuzlu suda diriliğini yitirmeyecek şekilde haşlayın. 2 çorba kaşığı sıvı yağ ve 1 çorba kaşığı tereyağı tencerede eritin. İçine un ilave edip un sararana kadar kavurun. Ocaktan alıp biraz soğutun. İçine karnabaharın haşlama suyunu azar azar ekleyin ve pütürleri gidene kadar karıştırın. Su kaynayana kadar karıştırmaya devam edin. İçine tuz ekleyin. Kaynadıktan sonra çiçeklerine ayrılmış karnabaharı ekleyin. Şehriyeyi atın ve şehriye pişene kadar orta ateşte kaynatmaya devam edin. Kıyılmış maydanoz ekleyin. Tereyağını kızdırıp altını kapatın ve içine kırmızı biber koyup karıştırın. Bu yağı da çorbanın üzerine gezdirip servis yapın. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder