Malzemeler: (4 kişilik)
- 1 adet olgun avakado
- 1 adet soğan
- 1 adet domates
- Yarım limon suyu
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
- 4 dilim kepek ekmek
- 1 diş sarımsak
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- Biraz otlu peynir
- Tuz
Yapılışı:
Avakadoyu ezin ve küçük küçük
doğranmış domates ve yemeklik doğranmış soğan ile karıştırın. İçine zeytinyağı
ve limon suyunu ekleyin, tuzunu ayarlayıp karıştırın. Kepek ekmeklerini üçgen
biçimde kesin üzerine tereyağı, otlu peynir ve dövülmüş sarımsakla
hazırladığınız sosu sürün ve ekmekleri fırında kızartın. Avakado dipe batırıp
servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder