16 Aralık 2012 Pazar

AVAKADO DİP


Malzemeler: (4 kişilik)
  • 1 adet olgun avakado
  • 1 adet soğan
  • 1 adet domates
  • Yarım limon suyu
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 4 dilim kepek ekmek
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • Biraz otlu peynir
  • Tuz

Yapılışı:
Avakadoyu ezin ve küçük küçük doğranmış domates ve yemeklik doğranmış soğan ile karıştırın. İçine zeytinyağı ve limon suyunu ekleyin, tuzunu ayarlayıp karıştırın. Kepek ekmeklerini üçgen biçimde kesin üzerine tereyağı, otlu peynir ve dövülmüş sarımsakla hazırladığınız sosu sürün ve ekmekleri fırında kızartın. Avakado dipe batırıp servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder