3 Mart 2013 Pazar

YER ELMASI ÇORBASI

Geçenlerde Danimarka'da yaşayan yeğenim İstanbul' a geldi ve elbette her sefer yaptığı gibi dönmeden babası ile Erenköy'deki semt pazarına gitmiş. Şahane yer elmaları almış ve bize Danimarkalıların sıkça yaptığı bir çorba pişirdi. Zaten yer elmasını çok severim ama çorbasını hiç görmemiş ve tatmamıştım. Hem kolay hem de çok lezzetli olan bu çorbayı çok beğendim hemen tarifini sizlerle paylaşacağım.

Malzemeler:

  • 1 kg yer elması
  • 3-4 adet patates
  • 1 limon
  • 1 çay bardağı kadar krema
  • Süslemek için biraz dereotu ve/veya maydanoz
  • Tuz ve karabiber
Yapılışı:
Yer elmaları ve patatesler soyularak bol suda haşlanır ve iyice yumuşayınca el blenderi ile pürüzsüz hale gelinceye kadar karıştırılır. Boza kıvamında olması için gerekirse içine biraz daha sıcak su eklenir. Biraz kaynadıktan sonra içine krema eklenip iyice kreması yediriliyor. İçine damak tadınıza göre limon suyu tuz ve karabiber ekledikten sonra da üzerini doğranmış dereotu veya maydanoz ile süsleyerek servis edin. Afiyet ola:))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder