Malzemeler: (4 kişilik) (63 kalori)
1 adet küçük boy karnabahar
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
2 adet orta boy soğan
2 çay kaşığı un
4-5 kepçe tavuk suyu
2 su bardağı süt
1 tutam karabiber
1 dilim portakal kabuğu
Yapılışı:
Geniş bir tencereye su ile birlikte karnabaharı alın. Su
kaynamaya başladığında ateşi kısın ve karnabahar yumuşayana kadar pişirin.
Sonra suyu ile birlikte blenderden geçirin. Tavaya 1 tatlı kaşığı sıvı yağı
alın, ince doğranmış soğanı ekleyin ve hafifçe sararana dek kavurun. Sonra unu
sürekli karıştırarak ekleyin ve yine hızlıca karıştırarak tavuk suyunu ekleyin.
1 dakika pişirin. Sütü azar azar ve karıştırarak ekleyin. Un karışımı tamamaen
eriyip sıvı kalınlaşıncaya kadar karıştırmaya devam edin. Karnabahar püresini
ekleyip kısık ateşte hep birlikte pişirin. Portakal kabuğunu çorbaya sokup
biraz beklettikten sonra çıkarın ve kaselere doldurun.. Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder