Malzemeler:
- 3 adet elma
- 2 su bardağı yulaf ezmesi
- 2/3 su bardağı toz şeker
- 3 çorba kaşığı oda sıcaklığında yumuşamış margarin
- 1 kutu labne peyniri
- 1 su bardağı tatlı lor peyniri
- 2 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- ½ su bardağı toz şeker
Yapılışı:
Yulaf ezmesini, 2/3 su bardağı toz şeker ve margarin ile
yoğurun. Kek kalıbını yağlayın ve hazırladığınız karışımı yağlanmış kalıba
yayın. Önceden ısıtılmış 150 C
deki fırında 10 dakika pişirip soğumaya bırakın. Elmaların kabuklarını soyun,
dilimlere bölüp çekirdeklerini çıkarın. Kararmamaları için birkaç damla limon
sıktığınız suya bırakın. 1 kutu labne peyniri, 1 su bardağı lor peyniri,
yumurtalar ve kalan toz şekeri mikserle 7 dakika çırpın. Peynirli karışım çırpılırken
suda bekleyen elmaları ince ince dilimleyin. Dilimlenmiş 2 elmayı yulaf ezmeli
karışımın kenarına dik olarak sıralayın. Kalan elmayı da dilimleyin ve suda
bekletin. Peynirli karışımı kenarına elma sıraladığınız kalıbın ortasına dökün.
Son elma dilimlerini kekin üzerine koyun. 150 C lik fırında elmalar sararana kadar
pişirin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder