16 Aralık 2012 Pazar

ELMALI CHEESECAKE

Malzemeler:

  • 3 adet elma
  • 2 su bardağı yulaf ezmesi
  • 2/3 su bardağı toz şeker
  • 3 çorba kaşığı oda sıcaklığında yumuşamış margarin
  • 1 kutu labne peyniri
  • 1 su bardağı tatlı lor peyniri
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • ½ su bardağı toz şeker

Yapılışı:

Yulaf ezmesini, 2/3 su bardağı toz şeker ve margarin ile yoğurun. Kek kalıbını yağlayın ve hazırladığınız karışımı yağlanmış kalıba yayın. Önceden ısıtılmış 150 C deki fırında 10 dakika pişirip soğumaya bırakın. Elmaların kabuklarını soyun, dilimlere bölüp çekirdeklerini çıkarın. Kararmamaları için birkaç damla limon sıktığınız suya bırakın. 1 kutu labne peyniri, 1 su bardağı lor peyniri, yumurtalar ve kalan toz şekeri mikserle 7 dakika çırpın. Peynirli karışım çırpılırken suda bekleyen elmaları ince ince dilimleyin. Dilimlenmiş 2 elmayı yulaf ezmeli karışımın kenarına dik olarak sıralayın. Kalan elmayı da dilimleyin ve suda bekletin. Peynirli karışımı kenarına elma sıraladığınız kalıbın ortasına dökün. Son elma dilimlerini kekin üzerine koyun. 150 C lik fırında elmalar sararana kadar pişirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder