Malzemeler: (4 kişilik))
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı un
1 tatlı kaşığı tereyağı
500 gr kuşkonmaz konservesi
3 su bardağı su
Yarım su bardağı süt
1 çay kaşığı ince doğranmış taze soğan
Ekşi krema için: 1 çorba kaşığı krema ve 2 damla limon
Yapılışı:
Tencereye 1 tatlı kaşığı tereyağını alın ve küçük küpler
halinde kestiğiniz soğanı ilave edin. Çok kısık ateşte pembeleşene kadar
kavurun. 1 tatlı kaşığı unu da ekleyerek 2 dakika kavurun. Kuşkonmaz
konservesinin suyunu süzün ve kuşkonmazları küçük parçalar halinde kesin. 3 su
bardağı su ile birlikte tencereye aktarın. Su kaynamaya başladığında ateşi
kısın ve ağzı kapalı olarak 5 dakika pişirin. Karışımı blenderdan geçirin içine
yarım su bardağı sütü azar azar ekleyin. Ekşi kremayı da ekleyip karıştırın. Kaselere
aldığınız çorbanın üzerine taze soğanı serpin ve sıcak servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder