16 Aralık 2012 Pazar

KUŞKONMAZ ÇORBASI



Malzemeler: (4 kişilik))

1 adet soğan
1 tatlı kaşığı un
1 tatlı kaşığı tereyağı
500 gr kuşkonmaz konservesi
3 su bardağı su
Yarım su bardağı süt
1 çay kaşığı ince doğranmış taze soğan

Ekşi krema için: 1 çorba kaşığı krema ve 2 damla limon


Yapılışı:

Tencereye 1 tatlı kaşığı tereyağını alın ve küçük küpler halinde kestiğiniz soğanı ilave edin. Çok kısık ateşte pembeleşene kadar kavurun. 1 tatlı kaşığı unu da ekleyerek 2 dakika kavurun. Kuşkonmaz konservesinin suyunu süzün ve kuşkonmazları küçük parçalar halinde kesin. 3 su bardağı su ile birlikte tencereye aktarın. Su kaynamaya başladığında ateşi kısın ve ağzı kapalı olarak 5 dakika pişirin. Karışımı blenderdan geçirin içine yarım su bardağı sütü azar azar ekleyin. Ekşi kremayı da ekleyip karıştırın. Kaselere aldığınız çorbanın üzerine taze soğanı serpin ve sıcak servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder