16 Aralık 2012 Pazar

KIRMIZI ARMUT TATLISI



Malzemeler:  (3 kişilik)


  • Yarım kilo armut
  • 1.5 çay bardağı toz şeker
  • 1.5 çay bardağı su
  • 5 adet tane karanfil
  • 1 çubuk tarçın
  • Kırmızı gıda boyası

Yapılışı:

Armudun kabuklarını soyun. Dik olarak ortadan ikiye kesin. Uygun bir bıçakla çekirdek yataklarını çıkartın. Düz tarafları alta gelecek şekilde bir tencereye sıralayın. 1.5 su bardağı toz şekeri armutların üzerine dökün. Oda sıcaklığında 2 saat beklemeye bırakın. Yarım çay bardağı suya kaşığın ucuyla kırmızı gıda boyasını koyup karıştırın. 2 saatin sonunda tenceredeki armutların üzerine dökün. Çubuk tarçınla karanfili de ekleyin ve kısık ateşte pişirin. Ocağa koyduktan 10 dakika sonra armutların üstüne noktacıklar halinde kırmızı gıda boyası serpin. Yaklaşık 20 dakika pişirin. 20 dakika sonra armutlara kürdan batırın. Eğer kolay batıyorsa armutları soğumaya bırakın. Tarçını ve karanfili tencereden alın. Armutları şerbeti ile servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder