Malzemeler: (3 kişilik)
- Yarım kilo armut
- 1.5 çay bardağı toz şeker
- 1.5 çay bardağı su
- 5 adet tane karanfil
- 1 çubuk tarçın
- Kırmızı gıda boyası
Yapılışı:
Armudun kabuklarını soyun. Dik olarak ortadan ikiye kesin.
Uygun bir bıçakla çekirdek yataklarını çıkartın. Düz tarafları alta gelecek
şekilde bir tencereye sıralayın. 1.5 su bardağı toz şekeri armutların üzerine
dökün. Oda sıcaklığında 2 saat beklemeye bırakın. Yarım çay bardağı suya
kaşığın ucuyla kırmızı gıda boyasını koyup karıştırın. 2 saatin sonunda
tenceredeki armutların üzerine dökün. Çubuk tarçınla karanfili de ekleyin ve
kısık ateşte pişirin. Ocağa koyduktan 10 dakika sonra armutların üstüne
noktacıklar halinde kırmızı gıda boyası serpin. Yaklaşık 20 dakika pişirin. 20
dakika sonra armutlara kürdan batırın. Eğer kolay batıyorsa armutları soğumaya
bırakın. Tarçını ve karanfili tencereden alın. Armutları şerbeti ile servis
yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder