Malzemeler: (6 kişilik)
- Yarım kg armut
- Yarım kg elma
- 2 çorba kaşığı bal
- 2 çorba kaşığı limon suyu
- 1 çorba kaşığı mısır unu
- 1 çorba kaşığı su
- 1 çorba kaşığı şeker
- 250 gr un
- 125 gr margarin
- 1 tutam tuz
- Su
- 1 adet yumurtanın akı
Hazırlanışı:
Soyulmuş ve çekirdekleri çıkarılmış elma ve armutları
dilimleyin. Limon suyu ve balla beraber bir tencereye koyup 10 dakika pişirin.
Mısır ununu 1 çorba kaşığı suyla karıştırıp meyveleri ekleyin. İyice karıştırıp
soğumaya bırakın. Unu, tuzu, margarini mikserle 10 saniye karıştırın. Bu
karışım ekmek kırıntısı görünümü almaya başladığında mikseri kapatmadan azar
azar su ilave etmeye başlayın. Suyla karışan un parçaları ceviz büyüklüğüne
geldiğinde su eklemeyi bırakın. Birkaç saniye daha karıştırın. Hamurun bir
bütün haline geldiğini göreceksiniz. Elinizle birkaç kez yoğurduktan sonra
hamurunuz hazır demektir. Hamuru bölmeden önce süs yapmak için küçük bir parça
ayırın. Hamuru ikiye bölün. 23
cm çapında bir pay kalıbını kaplayacak şekilde hamuru
merdane ile açın. Meyveli karışımı hamurun üstüne yayın. Hamurun kenarını
katlayın. Üzerine yumurta akı sürüp, şeker serpin. Fırına koyup 200 C de 30 dakika kadar
pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder