16 Aralık 2012 Pazar

KIZARMIŞ ELMA DİLİMLERİ



Malzemeler:

  • 4 adet elma
  • 1 adet yumurta
  • 75 gr un (yaklaşık 10 çorba kaşığı)
  • 50 gr toz şeker (3 çorba kaşığından biraz fazla)
  • 1 tutam tuz
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı veya margarin
  • ¾ su bardağı süt
  • Yarım limon
  • 2 küçük likör bardağı konyak
  • 2 su bardağı sıvı yağ
  • Üzerine pudra şekeri

Yapılışı:

Elmaların kabuklarını soyun. Parçalamadan ortasını oyarak çekirdek yataklarını çıkartın. Yarım parmak kalınlığında halkalar halinde dilimleyin. Kararmamaları için limonla ovun. Bir kasede 2 çorba kaşığı şeker ile konyağı karıştırın ve bir tepsiye yaydığınız elmaların üzerine dökün. Bu şekilde serin bir yerde 1 saat kadar bekletin. Yumurta ve geriye kalan toz şekeri, bir tutam tuz ile birlikte iyice çırpın. 1 tatlı kaşığı tereyağını tavada eritin ve çırptığınız karışıma ekleyin. Ardından unun hepsini ve gerekli miktarda sütü azar azar yumurtalı karışıma ekleyin. 1 saat şekerli konyak içinde bekletilen elma dilimlerini muhallebi kıvamındaki hamura bulayın. Her tarafı hamura bulanmış dilimleri kızgın yağda kızartın. Kızaran elmaları delikli bir kepçeyle çıkartıp yağın emilmesi için peçete serdiğiniz bir kaba koyun. Peçeteler elma dilimlerinin yağını iyice emdikten sonra servis tabağına aktarın üzerine pudra şekeri eleyin. Dilerseniz Frenk üzümü ya da ahududu reçeli ile servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder