Malzemeler:
- 4 adet elma
- 1 adet yumurta
- 75 gr un (yaklaşık 10 çorba kaşığı)
- 50 gr toz şeker (3 çorba kaşığından biraz fazla)
- 1 tutam tuz
- 1 tatlı kaşığı tereyağı veya margarin
- ¾ su bardağı süt
- Yarım limon
- 2 küçük likör bardağı konyak
- 2 su bardağı sıvı yağ
- Üzerine pudra şekeri
Yapılışı:
Elmaların kabuklarını soyun. Parçalamadan ortasını oyarak
çekirdek yataklarını çıkartın. Yarım parmak kalınlığında halkalar halinde
dilimleyin. Kararmamaları için limonla ovun. Bir kasede 2 çorba kaşığı şeker
ile konyağı karıştırın ve bir tepsiye yaydığınız elmaların üzerine dökün. Bu
şekilde serin bir yerde 1 saat kadar bekletin. Yumurta ve geriye kalan toz
şekeri, bir tutam tuz ile birlikte iyice çırpın. 1 tatlı kaşığı tereyağını
tavada eritin ve çırptığınız karışıma ekleyin. Ardından unun hepsini ve gerekli
miktarda sütü azar azar yumurtalı karışıma ekleyin. 1 saat şekerli konyak
içinde bekletilen elma dilimlerini muhallebi kıvamındaki hamura bulayın. Her
tarafı hamura bulanmış dilimleri kızgın yağda kızartın. Kızaran elmaları
delikli bir kepçeyle çıkartıp yağın emilmesi için peçete serdiğiniz bir kaba
koyun. Peçeteler elma dilimlerinin yağını iyice emdikten sonra servis tabağına
aktarın üzerine pudra şekeri eleyin. Dilerseniz Frenk üzümü ya da ahududu
reçeli ile servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder