Malzemeler:
4 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
4 limon
1 tavuk suyu tableti
30 gr tereyağı
20 gr krema
1 çorba kaşığı nişasta
1 tane defne yaprağı
1 tutam çekilmiş kişniş
Tuz ve karabiber
Yapılışı:
Soğanları ve sarımsakları soyun ve ince ince kıyın. Limon
kabuğunu rendeleyip bir yere ayırın. 4 limonun suyunu sıkın ve bir yere ayırın.
75 cl sıcak suda 1 tablet tavuk suyunu kaynatın. Bir tencerede yağı eritip buna
soğan ve sarımsağı ekleyin ve renkleri değişmeden ateşten indirin. Üzerine tavuk
suyu ve limonu ilave edin. Kişnişi,
limon kabuğu rendesini ve defne yaprağı ile tuz ve karabiberi de
ekleyin. Kısık ateşte 20 dakika kadar pişirin . Ayrı bir yerde 4 yemek kaşığı
soğuk suda erittiğimiz nişasta ile taze kremayı karıştırın. Sıcak çorbadan ekleyerek
terbiye yapın ve çorbaya ekleyip 5-6 dakika da hep birlikte kaynatın. Çorbayı
çekilmiş çam fıstığı ya da badem ile servis edin..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder