16 Aralık 2012 Pazar

LİMONLU ÇORBA



Malzemeler:

4 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
4 limon
1 tavuk suyu tableti
30 gr tereyağı
20 gr krema
1 çorba kaşığı nişasta
1 tane defne yaprağı
1 tutam çekilmiş kişniş
Tuz ve karabiber

Yapılışı:

Soğanları ve sarımsakları soyun ve ince ince kıyın. Limon kabuğunu rendeleyip bir yere ayırın. 4 limonun suyunu sıkın ve bir yere ayırın. 75 cl sıcak suda 1 tablet tavuk suyunu kaynatın. Bir tencerede yağı eritip buna soğan ve sarımsağı ekleyin ve renkleri değişmeden ateşten indirin. Üzerine tavuk suyu ve limonu ilave edin. Kişnişi,  limon kabuğu rendesini ve defne yaprağı ile tuz ve karabiberi de ekleyin. Kısık ateşte 20 dakika kadar pişirin . Ayrı bir yerde 4 yemek kaşığı soğuk suda erittiğimiz nişasta ile taze kremayı karıştırın. Sıcak çorbadan ekleyerek terbiye yapın ve çorbaya ekleyip 5-6 dakika da hep birlikte kaynatın. Çorbayı çekilmiş çam fıstığı ya da badem ile servis edin..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder