Malzemeler: (8 kişilik)
- 1.5 su bardağı un
- 2 çorba kaşığı toz şeker
- 1 tutam tuz
- 100 gr margarin
- 1 yumurta sarısı
- Yarım çay bardağı su
- 7 adet kivi
- 3 yaprak jelatin
- 2 çorba kaşığı nişasta
- 1 su bardağı soğuk su
- Yarım su bardağı sıcak su
Yapılışı:
Unu, şekeri, tuzu, margarini ve yumurta sarısını bir kap
içerisinde karıştırın. Yarım çay bardağı suyun gerektirdiği kadarını kulak
memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar malzemeye ekleyin. Uygun
kıvamı elde edince hamuru bir müddet yoğurun. 22
cm çapında kenar yüksekliği 3 parmak kadar olan bir
kalıbı yağlayın. Hazırladığınız hamuru bir merdane yardımı ile kalıbın
kenarlarını da kaplayacak şekilde açın. Hamuru kalıbın dışına taşacak şekilde
kalıba yerleştirin. Kenarlar dışta kalacak biçimde hamurun ortasına alüminyum
folyo yerleştirin. Hamur pişerken folyonun ortasına ağırlık koyun. 130 C lik fırında 20 dakika
pişirin. Hamurun kenarları katılaştığında alüminyum folyoyu kaldırın. 15 dakika
daha fırında tutun. Daha sonra fırından alın. Kırmadan kalıptan çıkartın ve
soğumaya bırakın. Diğer tarafta yaprak jelatinleri yarım su bardağı sıcak su
içinde eritin. Nişasta, soğuk su ve şekeri ocakta karıştırın. Pelte kıvamına
gelince jelatini katın. Pıhtılaştığında altını kapatıp soğumaya bırakın.
Kivileri soyup iri parçalar haline getirin. Kivileri kalıp şeklini almış
hamurun içini doldurun. Üzerine pelte kıvamındaki karışımı dökün. Buzdolabında
soğutun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder