16 Aralık 2012 Pazar

KİVİ’Lİ PIE



Malzemeler: (8 kişilik)

  • 1.5 su bardağı un
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 tutam tuz
  • 100 gr margarin
  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım çay bardağı su
  • 7 adet kivi
  • 3 yaprak jelatin
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı soğuk su
  • Yarım su bardağı sıcak su

Yapılışı:

Unu, şekeri, tuzu, margarini ve yumurta sarısını bir kap içerisinde karıştırın. Yarım çay bardağı suyun gerektirdiği kadarını kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar malzemeye ekleyin. Uygun kıvamı elde edince hamuru bir müddet yoğurun.  22 cm çapında kenar yüksekliği 3 parmak kadar olan bir kalıbı yağlayın. Hazırladığınız hamuru bir merdane yardımı ile kalıbın kenarlarını da kaplayacak şekilde açın. Hamuru kalıbın dışına taşacak şekilde kalıba yerleştirin. Kenarlar dışta kalacak biçimde hamurun ortasına alüminyum folyo yerleştirin. Hamur pişerken folyonun ortasına ağırlık koyun. 130 C lik fırında 20 dakika pişirin. Hamurun kenarları katılaştığında alüminyum folyoyu kaldırın. 15 dakika daha fırında tutun. Daha sonra fırından alın. Kırmadan kalıptan çıkartın ve soğumaya bırakın. Diğer tarafta yaprak jelatinleri yarım su bardağı sıcak su içinde eritin. Nişasta, soğuk su ve şekeri ocakta karıştırın. Pelte kıvamına gelince jelatini katın. Pıhtılaştığında altını kapatıp soğumaya bırakın. Kivileri soyup iri parçalar haline getirin. Kivileri kalıp şeklini almış hamurun içini doldurun. Üzerine pelte kıvamındaki karışımı dökün. Buzdolabında soğutun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder