16 Aralık 2012 Pazar

ŞEFTALİLİ PRENSES TATLISI


Malzemeler: (4 kişilik)

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 çorba kaşığı margarin
  • 2 paket vanilya
  • 3 adet şeftali

Yapılışı:

Ortaboy bir tencereye şekeri ve unu koyup karıştırın. Sütü azar azar karıştırarak ekleyin. Topaksız kıvama getirin. Ateşten aldıktan sonra iyice soğumasını bekleyin ve margarini eritmeden vanilya ile birlikte ekleyin. Mikserle 10 dakika çırpın. Üzeri köpük köpük olduğunda kuplara dökün. Buzdolabında üzerinin kaymaklanmasını bekleyin. İnce dilimlenmiş şeftaliler ve dilerseniz krem şanti ile süsleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder