16 Aralık 2012 Pazar

KAYISILI ve ERİKLİ KEK



Malzemeler:

  • 4 adet yumurta
  • 2 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı eritilmiş margarin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 8-10 adet kayısı
  • 8-10 adet tatlı kırmızı erik veya mürdüm eriği
  • 1 adet limon
  • Üzerine serpmek için pudra şekeri

Yapılışı:

Yumurta ve şekeri çırpın. Ardından süt, margarin, kabartma tozu ile vanilya ve unu ekleyin. Limonu rendeleyerek ilave edin. Karışımı mikserle karıştırdıktan sonra kek kalıbına boşaltın. Küçük küçük doğranmış kayısı ve eriklerin yarısını kek kalıbına ilave edin. Önceden ısıtılmış 175 c lik fırında 50 dakika kadar pişirin. Keki fırına koyduktan 15 dakika sonra kalan diğer meyveleri kekin üzerine koyun. Keki fırından çıkardıktan sonra dilimleyin ve üzerine pudra şekeri serpin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder