Malzemeler:
- 4 adet yumurta
- 2 su bardağı şeker
- 4 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı eritilmiş margarin
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 8-10 adet kayısı
- 8-10 adet tatlı kırmızı erik veya mürdüm eriği
- 1 adet limon
- Üzerine serpmek için pudra şekeri
Yapılışı:
Yumurta ve şekeri çırpın. Ardından süt, margarin, kabartma
tozu ile vanilya ve unu ekleyin. Limonu rendeleyerek ilave edin. Karışımı
mikserle karıştırdıktan sonra kek kalıbına boşaltın. Küçük küçük doğranmış kayısı
ve eriklerin yarısını kek kalıbına ilave edin. Önceden ısıtılmış 175 c lik
fırında 50 dakika kadar pişirin. Keki fırına koyduktan 15 dakika sonra kalan
diğer meyveleri kekin üzerine koyun. Keki fırından çıkardıktan sonra dilimleyin
ve üzerine pudra şekeri serpin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder