Malzemeler: (4 kişilik)
- 2 çorba kaşığı nişasta
- 1 adet yumurta
- Yarım litre süt
- 3 çorba kaşığı şeker
- 3 adet orta boy armut
- Yarım limon kabuğu rendesi
- 1 tutam tuz
Hazırlanışı:
Yarım su bardağı sütü, şeker ve tuz ile karıştırın ve
kaynatın. Nişastayı ve yumurta sarısını kalan süte karıştırın. Hazırladığımız
yumurtalı nişastayı ateşteki süte ekleyin. Karıştırarak kaynatın. Kar halinde
çırpılmış yumurta akını da ekleyin. Topaklanmamasına dikkat edin. Ateşten indirerek
2 dakika kadar karıştırarak soğutun. Armutları rendeleyerek püre haline
getirin. Limon kabuğuyla beraber nişastalı karışıma ilave edin. Kalıplara
boşaltın ve buzlukta bekletin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder