16 Aralık 2012 Pazar

ARMUTLU PARFE


 Malzemeler:  (4 kişilik)
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • 1 adet yumurta
  • Yarım litre süt
  • 3 çorba kaşığı şeker
  • 3 adet orta boy armut
  • Yarım limon kabuğu rendesi
  • 1 tutam tuz

Hazırlanışı:

Yarım su bardağı sütü, şeker ve tuz ile karıştırın ve kaynatın. Nişastayı ve yumurta sarısını kalan süte karıştırın. Hazırladığımız yumurtalı nişastayı ateşteki süte ekleyin. Karıştırarak kaynatın. Kar halinde çırpılmış yumurta akını da ekleyin. Topaklanmamasına dikkat edin. Ateşten indirerek 2 dakika kadar karıştırarak soğutun. Armutları rendeleyerek püre haline getirin. Limon kabuğuyla beraber nişastalı karışıma ilave edin. Kalıplara boşaltın ve buzlukta bekletin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder