16 Aralık 2012 Pazar

KARNABAHAR ve TAZE BİTKİ SALATASI



Malzemeler: (4 kişilik)

1 adet orta boy karnabahar
1 çorba kaşığı kıyılmış taze nane
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
1 çorba kaşığı ince doğranmış roka
2 çorba kaşığı portakal suyu
2 çorba kaşığı limon suyu
Tuz
Zeytinyağı

Hazırlanışı:

Karnabaharı orta büyüklükte çiçeklere ayırın. Sonra bol suda (tuzlu) çok hafif yumuşayana kadar haşlayın. Geniş bir kapta karnabahar çiçeklerini ince kıyılmış taze naneyi, maydanozu ve rokayı karıştırın. Ayrı bir kapta zeytinyağı, portakal ve limon suyunu karıştırın servis tabağına aldığınız salatanın üzerine döktükten sonra servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder