16 Aralık 2012 Pazar

LİMONLU KURABİYE



Malzemeler:   (6 kişilik)


  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 250 gr margarin
  • 4 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 3 çay kaşığı limon tuzu

Hazırlanışı:

Unu, hamur yoğuracağınız kaba eleyin. Ortasını havuz gibi açın. 1 su bardağı toz şekeri, 250 gr eritilmemiş margarini, 1 paket kabartma tozunu unun ortasına koyun. Yumurtaları küçük bir kasede çırpıp limon tozunu yumurtaların içinde eritin, una ilave edin. Tüm malzemeyi özleşene kadar karıştırın. Fırın tepsisini çok az yağlayın. Hamurdan parçalar koparıp krema sıkacağına doldurun. Hamuru değişik şekiller vererek yağlanmış tepsiye aralıklı dizin. Önceden ısıtılmış 150 C lik fırında kurabiyeler sararana dek pişirin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder