16 Aralık 2012 Pazar

SOĞAN ÇORBASI



Malzemeler:

4 adet soğan
2 çorba kaşığı un
5 su bardağı su
2 su bardağı süt
1 adet yumurta sarısı
2 çorba kaşığı tereyağ ya da margarin
1 fincan kaşar rendesi
Karabiber, kekik ve tuz

Yapılışı:

Soğanları rendeleyelim. Tereyağını eritip içine un ekleyerek karıştırarak sararana kadar çevirelim. Rendelediğimiz soğanları tencereye alıp pembeleşene kadar çevirelim. Suyu azar azar ekleyelim ve su kaynadıktan sonra çorbanın inmesine yakın ayrı bir kase içinde çırptığımız yumurta sarısı ve sütü azar azar sıcak su ile ılıtarak ekleyelim. Bir taşım daha kaynatalım. Ateşten alıp kaselere boşaltırken üzerine kaşar peyniri rendesi, kekik ve karabiber serpip afiyetle yiyelim..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder