Malzemeler:
4 adet soğan
2 çorba kaşığı un
5 su bardağı su
2 su bardağı süt
1 adet yumurta sarısı
2 çorba kaşığı tereyağ ya da margarin
1 fincan kaşar rendesi
Karabiber, kekik ve tuz
Yapılışı:
Soğanları rendeleyelim. Tereyağını eritip içine un ekleyerek
karıştırarak sararana kadar çevirelim. Rendelediğimiz soğanları tencereye alıp
pembeleşene kadar çevirelim. Suyu azar azar ekleyelim ve su kaynadıktan sonra
çorbanın inmesine yakın ayrı bir kase içinde çırptığımız yumurta sarısı ve sütü
azar azar sıcak su ile ılıtarak ekleyelim. Bir taşım daha kaynatalım. Ateşten
alıp kaselere boşaltırken üzerine kaşar peyniri rendesi, kekik ve karabiber
serpip afiyetle yiyelim..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder