29 Kasım 2012 Perşembe

FASULYE PİYAZI


Malzemeler:

  • 1 su bardağı kuru fasulye
  • 1 veya 2 domates
  • 2-3 adet sivri biber
  • 3-4 adet taze soğan veya 1 kuru soğan
  • 1/2 demet maydanoz ve/veya dereotu
  • Taze veya kuru nane
  • Kırmızı pul biber
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1/2 çay bardağı sirke
  • Tuz
Yapılışı:
Kuru fasulye 1 gün öncesinden suya konularak iyice şişene kadar bekletilir. Kuru fasulyeyi bekletmeden pişirmek nerede ise olanaksızdır. Vitamini gitmesin diye tercihen ıslatmış olduğumuz suyun içinde haşlanır. Ben genelde düdüklü tencerede haşlıyorum. Fasulyenin cinsine göre pişme süresi değişeceğinden süre veremiyorum. Ancak fasulyenin ezilecek hale gelmemesine dikkat edilmelidir. Soğan, yeşillikler ve sivri biber ince ince doğranır. Haşlanan ve süzülen fasulyenin içine diğer tüm malzemeler katılır. Hazırladığınız her yemeği sunmadan önce tadına bakmanızı ve tuzunu biberini ona göre ayarlamanızı öneririm.. Afiyet olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder