20 Mart 2013 Çarşamba

LİMONÇELLO (Limon Likörü)

Dün vişne likörü tarifini yayınlayınca hemen bir arkadaşım iyi bir limonçello tarifim olup olmadığını sordu. Ayvalık'ta yaşayan arkadaşım Ayşegül Sönmez bu yaz bana kendi yaptığı harika bir limonçello ikram etmişti hemen ondan bu tarifi istedim ve burada paylaşıyorum.

Malzemeler:
  • 8 adet limonun kabuğu
  • 1 litre saf ispirto veya içki alkolü
  • 3 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker
Yapılışı:

Öncelikle limonların kabuklarını beyaz kısmı olmadan (beyaz kısmı acılık verir) soyun.  Kabukları ve alkolü bir kavanoza koyun ve ağzını kapatıp 8 gün bekletin. Bu sürenin sonunda tencereye su ve şekeri ekleyip ateşe koyun kaynamaya yakın ateşin altını kapatın ve içine kavanozdaki kabuk ve alkolü dökün. Alkolü koyduktan sonra kesinlikle ısıtmayın fazla ısınınca alkol buharlaşacaktır. Bu şekildeki karışımı yarım saat beklettikten sonra içine tülbent koyduğunuz süzgeç ile içkiyi süzün.  Şişelere koyup 2 ay daha bekletin limonçello içime hazır hale gelecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder