Kereviz bazılarının çok sevdiği bazılarını ise hiç sevmediği sebzelerdendir. Bunun nedeni de baskın bir kokusu olması diye düşünüyorum. Ben de kereviz sevmeyenlerden birisi idim ama artık portakallısını keyifle yiyorum. Yapımı da son derece kolay...
Malzemeler:
- 1 adet büyük boy kereviz
- 1-2 adet patates
- 1 havuç (ben yaparken evde havuç yoktu koyamadım)
- 3-4 portakalın suyu
- 1 orta boy soğan
- 1 küçük çay bardağı zeytinyağı
- Biraz tuz
- Biraz toz şeker
Yapılışı:
Öncelikle soğanı yemeklik, havucu da küp veya halka şeklinde doğrayıp zeytinyağının içinde kavurun. kavurma sırasında üzerine yaklaşık 1 kesme şeker kadar toz şeker ilave edip hafif karamelize olmasını sağlayın. Küp şeklinde doğradığınız patatesleri ve yine küp küp doğrayıp kararmaması için limonlu suya tuttuğunuz kerevizleri de ekleyip hafifçe kavurun. Portakalların suyunu sıkıp ekleyin damak tadınıza göre tuzunu serpin. Hafif ateşte 10-15 dakika pişirin. Bu arada benim evde havucum olmadığından koyamadım ama renk olması için koymak iyi oluyor. Ayrıca benim patates ekleme nedenim de kerevizin çok baskın tadını biraz olsun azaltmak. Aslında hiç patates koymadan da yapabilirsiniz ama böyle de çok lezzetli oluyor. Üzerini de maydanoz ve ya dereotu ile süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun:)
hemen denedim, cok lezzetli oldu nevaycim. cok tesekkürler. aldigim sikmalik portakallar cok tatliymis, bu durumda pisirirken yarim fincan da limon suyu mu koysaydim acaba diye düsündüm.
YanıtlaSilHaticecigim afiyet olsun:))
YanıtlaSil