20 Mart 2013 Çarşamba

PATLICANLI PiLAV



Malzemeler:
  • 1 su bardağı pirinç 
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı domates rendesi
  • 1 kuru soğan 
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet büyükçe patlıcan
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Karabiber
  • Yarım demet dereotu
  • 1-2 çorba kaşığı kuru nane
Yapılışı:
Soğan ince ince küp şeklinde doğranır ve zeytinyağında kavrulur. Üzerine domates rendesi eklenip hafif kavrulur ve suyu eklenir. İçine tuz, tozşeker ile ıslatılmış ve süzülmüş pirinç eklenir hafifçe karıştırılıp kapağı kapatılarak hafif ateşte yavaşça pişirilir. Ayrı bir yerde patlıcan alacalı soyulup orta büyüklükte (buz büyüklüğünde) doğranıp kızgın yağda kızartılır. Pişmiş ve biraz demlenmiş pilavın üzerine eklenip karıştırılır içine kuru nane, karabiber katılıp patlıcanlar ezilmeden karıştırılır ve kapağı kapatılıp birlikte demlendirilir.

Servis sırasında varsa dereotu ile süslenir. Afiyet olsun:) 

1 yorum:

  1. Çok güzel oluyor,tanığım,ilk fırsatta yapacağım.....

    YanıtlaSil