21 Ekim 2011 Cuma

Teknede yemeklerimiz

Eylül ayında Göcek'ten tekne ıle 1 hafta tura çıktık. Mavi yolculuğumuz boyunca yaptığımız yemekleri burada size aktaracağım. Yandakı fotoğrafta gördüğünüz oğlum tarafından yapılan güzel bir köfte.. Fırına konmadan önce üzerine domates ve biberlerle süslendi.


İkinci yemeğimiz ağzınıza layık bir karnıyarık ve de bulgur pilavı.


Fırında levreğin yanına güzel bir salata yakışır dedik ve mönümüzü hazırladık. Akdeniz'e gidilir de deniz börülcesi yapılmazsa olmaz üstelik torunum Lea'nın en sevdiği yiyeceklerden birisi. Lea'ya deniz börülcesini verin başka bir şeye ihtiyac yok:)) Deniz börülcesini ilk kez yaptığım daha doğrusu yapamadığım günü hep hatırlarım. Deniz börülcesi güzelce yıkanıp dibindeki kısmı bıçakla temizlendikten sonra haşlanır ve zannetmeyin ki bu haşlama işlemi uzun sürsün. Deniz börülcesi bitkisinin içi odunsudur ve haşlama sonrası dışından elinizde sızırılarak iç kısmındaki odunsu kısmından ayrılır. Üzerine sarımsak, limon ve zeytinyağı ıle hazırlanan sos dökülerek servis yapılır. Bitki tuzlu olduğundan ayrıca tuz eklemenize gerek yok. Ben bu işlemi bilmediğimden ilk denememde saatlerce haşlayıp bu hala sert deyip haşlanmadığını düşünüp güzelim börülceleri çöpe atmıştım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder