21 Ekim 2011 Cuma

Bulgur Köftesi

Bulgur köftesi her zaman severek yaptigim ve herkesi severek yedigi bir yemek. Esas olarak Güneydogu mutfaginin bir yemegi olan ve temel malzemesi ince bulgur olan bu köfteye ben herseferinde degisik birseyler ekliyorum. Kimi zaman etsiz, kimi zaman et de katarak yapiyorum.


















Öncelikle bulguru sicak suda islatip sismesini sagliyorum. Sonra icine biber salcasi, biraz un, tuz veya tuzot, nane, (varsa biraz kiyma), maydonoz ekleyerek güzelce yoguruyorum. Sonra elimi islatarak minik kofteler hazirliyorum. Köfteleri sicak suda biraz haslayip süzüyorum. Köftemiz hazir bundan sonra nasil sunacagimiz ayri bir konu:) Ister yogurtlu sarmisakli sos üzerine tereyaginda kirmizi biber ile isterseniz de bol sogani piyazlik dograyip yagda kavurduktan sonra yine biber salcasi ile biraz sulandirip hazirladiginiz sosu üzerine dökerek sunabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder