21 Ekim 2011 Cuma

Ekşimikli Biber

Ekşimikli Biber bizim ailemizde sıklıkla yapılan ve yiyen herkes tarafından çok beğenilen bir yaz yemeği tabii artık yaz kış ayrımı pek kalmadı her mevsimde her sebze bulunuyor ama ben genel olarak herşeyi mevsiminde tüketmeye çalışıyorum.

Malzemeler:
-500 gr ekşimik veya tuzlu lor
-300-400 gr sivri biber
-5-6 adet domates
-1 yumurta
-Tuz (1 çay kaşığı civarı)
-Kızartmak için zeytinyağ veya bitkisel yağ

Biberlerin sapı kesilir bütün olarak veya 2-3 parçaya bölünerek kızartılır. Domatesler rendelenir 1 kaşık zeytinyağ ile sotelenir üzerine ekşimik eklenerek pişirilir ocağın kapatılmasına yakın içine 1 yumurta kırılarak karıştırılır ve 1-2 dakika daha ateşte tutulduktan sonra kızartılmış biberlerin üzerine dökülür. Sıcak ve soğuk olarak yiyebilirsiniz hele biberler acı olursa çok daha leziz oluyor. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder