21 Ekim 2011 Cuma

Fava

Sanıldığının aksine son derece basit bir yemek olan fava için gereken malzemeler:

-1 su bardağı kuru bakla
-1 çay bardağı zeytinyağı
-1 orta boy kuru soğan
-1 tatlı kaşığı tuz
-2-3 tatlı kaşığı toz şeker
-Yarım demet dereotu

Kuru bakla bir gece önceden ıslatılır. Kuru soğan ince doğranır yağda pembeleşene kadar kavrulur içine bakla ve üzerini geçecek kadar su, tuz, şeker ve biraz dereotu doğranarak eklenir. Pişirilir. Ben genellikle düdüklü tencerede yapıyorum 10 dakikada pişiyor pişen baklaları karıştırınca boza kıvamında bir karışım olacak pürüzsüz olmasını isterseniz el blenderi ile karıştırabilirsiniz. Boza kıvamındaki bu karışımı yayvan bir kaba dökün sertleşene kadar buz dolabında tutun. Üzerine taze dereotu ve biraz zeytinzağı ile süsleyerek servis yapın. (Not: Bakla genel olarak diğer zeytinyağlılara göre daha fazla şeker ister.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder