Mücver çok sevdiğim yemeklerimizden birisi.
Malzemeler:
-3 adet yeşil kabak
-1 küçük demet dereotu
-1 küçük demet maydanoz
-1 küçük demet taze soğan
-2 adet yumurta
-1 su bardağı un
-Tuz
-Karabiber
-Kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı:
Mücver için öncelikle kabakların dışını bıçak ile sıyırıp rendeleyin. Rendelenmiş kabakları elinizle sıkarak suyunu çıkarın. İçine maydanoz, dereotunu ve taze soğanı ince ince kıyarak ekleyin. Yumurtaları kırıp, un, tuz ve karabiber ile birlikte karıştırın. Kıvamı çok sert olmamalı. Karışımdan çorba kaşığı ile alarak kızdırılmış yağa atın çevirerek kararmadan tavadan alın. Sıcak iken mücver daha lezzetli olmasına rağmen soğuk olarak da yenilebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder