Lor kurabiyesi Ege'ye özgü bir kurabiye. Bu yaz ilk kez Didim`de arkadasim Seyma yapti yedim, tarifini aldım ve hemen uyguladim:).
Malzemeler:
-500 gr lor peyniri
-500 gr toz şeker
-3 yumurta (Birinin sarısını üstüne sürmek için ayırın)
-250 gr margarin
-1 limonun kabuğunun rendesi
-2 çay kaşığı karbonat veya 1 paket kabartma tozu
-Aldığı kadar un (Yumuşakça bir hamur olacak)
Oda sıcaklığında yumuşamış olan margarin küçük parçalara ayırın diğer tüm malzemeleri ekleyip karıştırın ve yumuşakça bir hamur yapın tepsiye yağlı kağıt koyup üzerine şekil verdiğiniz hamurları yerleştirin. Üzerine ayırdığınız bir yumurtanın sarısını sürdükten sonra onun da üzerine toz şeker serptikten sonra 200 C ısıtılan fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin. Bunu yaptığım zaman beğenmeyene rastlamadım teknedeki Alman bir kadın arkadaş gidip gelip hayatında yediği en güzel kurabiyelerden olduğunu söyledi:))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder