22 Kasım 2012 Perşembe

KABAKLI KEK


Malzemeler
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 3 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yeşil kabağın rendesi
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 1 yemek kaşığı portakal veya limon kabuğu
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
Yapılışı
  • Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer tüm malzemeleri katıp karıştırın. Yağlanıp unlanmış kalıba hamuru döküp 170 derecelik önceden ısıtılmış fırında pişirin. Kekin piştiğini anlamak için çatal batırın eğer pişmişse çatal temiz çıkacaktır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder