Malzemeler (2 kişilik)
- 250 gr taze fasulye
- 1 kuru soğan
- 2 yumurta
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Pul kırmızı biber
Yapılışı:
Fasulyeleri 1 parmak boyunda kesip az suda düdüklü tencerede haşlayın. Fasulyeye çok su koyarsanız çok zor haşlanır. Nedenini sorarsanız hiç bilmiyorum:)). Haşlanan fasulyeleri süzün.
Ayrı bir tavaya zeytinyağını ve küçük küpler halinde doğradığınız soğanı koyup hafifçe kavurun ve içine fasulyeleri de ekleyip biraz çevirin, tuz ve biberini de ekleyin. Bir kasede çırptığınız yumurtaları tavaya dökün tüm malzemeleri karıştırıp yumurtası pişene kadar karıştırın. Yemeğiniz servise hazır.. Gerçekten lezzetli ve sağlıklı bir öğün yemek.. Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder