29 Nisan 2013 Pazartesi

BADEMLİ FRAMBUAZLI TATLI (JOANNA'DAN)


Geçen akşam Hamburg'da oğlumun evinde bir yemek yaptık. Joanna da yemeğe kendi yaptığı muhteşem tatlıyı getirdi.. Tadına doyum olmayan bu kolay ve hafif tatlının tarifini hemen sizinle paylaşıyorum.

Malzemeler:

  • 250 gr Quark (Almanyada bulunan süzme yoğurt benzeri bir ürün. Onun yerine tatlı süzme yoğurt kullanılabilir)
  • 200 gr Labne peyniri (Frish Kase)
  • 200 gr Krem Şanti (Schlag Sahne) 
  • 100 gr Toz Şeker
  • 1 paket Vanilya
  • Biraz Limon suyu
  • Biraz Limon rendesi
  • 500 gr kadar dondurulmuş Frambuaz
  • 200 gr file Badem
Hazırlanışı:

Öncelikle quark, labne peyniri, şeker, vanilya, limon suyu ve limon kabuğunu karıştırın. Kremayı iyice çırpıp sertleştirdikten sonra bu karışıma hafifçe çevirerek karıştırarak ekleyin. Servis yapacağınız tabağa 1 kat bu karışımdan 1 kat frambuaz olacak şekilde 4 kat olarak yayıyorsunuz. Ayrı bir tavada bademleri 1-2 yemek kaşığı toz şeker ile tavada karamelize edip tatlının üzerine bolca yayıyorsunuz. Beğenmeyen olacağını hayal bile edemiyorum.. Teşekkürler Joanna:))



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder