29 Nisan 2013 Pazartesi

FIRINDA KUŞKONMAZLI SOMON







Malzemeler:
  • 6 adet kuşkonmaz
  • 4 dilim somon
  • 1 kaşık tereyağ
  • bir tutam kuru reyhan
  • biraz tuz 
  • biraz karabiber
Hazırlanışı:

Kuşkonmazlar uçları bırakılarak hıyar soyulur gibi soyulur, dipleri de kesilir ve bir cam fırın tepsisine dizilir. Üzerine somon filetoları konulur ve minik parçalar halinde tereyağı konulur , reyhan, tuz ve karabiber serpilerek 230 C fırına konulur. kuşkonmazllar da kendi suyunu bırakıyor ve güzelce pişiyorlar. Pişmeye yakın üzerine eğer varsa hazır Hollandes sos konulabilir. Ben koydum. Harika bir yemek oldu.
Afiyet olsun..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder