22 Haziran 2012 Cuma


ASUMAN TEYZE KEKİ

Asuman teyzemin benim yemek hayatımda önemli bir yeri vardır. ODTÜ’de okuduğum yıllarda aynı apartmanda oturuyorduk ve kızları en yakın arkadaşlarımdı. Akşamları yemekler yapar arkadaşlarımızı bizim terasımıza davet ederdik. Asuman teyzemin mayonez yaparken kesilirse hemen onu kek hamuruna dönüştürüverirdi ve yaptığı keklere doyum olmazdı hiç aksamadan hepsi en az bir karış kabarırdı. Bu da onlardan birisiJ

Malzemeler:

  • 5 yumurta
  • 4 fincan un (kek un)
  • 3 fincan şeker
  • 3 çorba kaşığı kakao
  • 2 çorba kaşığı likör

Yapılışı:

Şeker ve yumurta iyice çırpılır. Diğer malzemeleri de katılır, karıştırılır ve yağlanmış kalıba dökülerek pişirilir. Fırından çıkınca sıcak iken üstüne bir şişe (500 gr) soğuk süt dökülür. Bu durumda 1-2 saat kalıpta bekletildikten sonra çıkartılır ve servise edilir.

AFİYETLE

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder