ASUMAN TEYZE KEKİ
Asuman teyzemin benim yemek hayatımda önemli bir yeri
vardır. ODTÜ’de okuduğum yıllarda aynı apartmanda oturuyorduk ve kızları en
yakın arkadaşlarımdı. Akşamları yemekler yapar arkadaşlarımızı bizim terasımıza
davet ederdik. Asuman teyzemin mayonez yaparken kesilirse hemen onu kek
hamuruna dönüştürüverirdi ve yaptığı keklere doyum olmazdı hiç aksamadan hepsi
en az bir karış kabarırdı. Bu da onlardan birisiJ
Malzemeler:
- 5 yumurta
- 4 fincan un (kek un)
- 3 fincan şeker
- 3 çorba kaşığı kakao
- 2 çorba kaşığı likör
Yapılışı:
Şeker ve yumurta iyice çırpılır. Diğer malzemeleri de katılır,
karıştırılır ve yağlanmış kalıba dökülerek pişirilir. Fırından çıkınca sıcak
iken üstüne bir şişe (500 gr) soğuk süt dökülür. Bu durumda 1-2 saat kalıpta
bekletildikten sonra çıkartılır ve servise edilir.
AFİYETLE
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder