6 mandalina
800 gr toz seker veya jöle seker
3 su bardagi su
4 parca limon tuzu veya 1 limonun suyu
YAPILISI:
Mandalinalarin kabuklarini soyup ayirin. Kabuklari yumusayincaya kadar haslayin suyunu süzüp rende veya rondodan gecirip ezin. Mandalina iclerini düzgün sekilde dilimlere ayirin. Öncelikle seker ve suyu kaynatin icine mandalinalari ve ezilmis mandalina kabuklarini ekleyip kisik ateste kaynatin üzerinde olusan köpükleri kasikla alin. Koyulasinca icine limon suyu veya limon tuzunu ekleyip 2-3 dakika fokurdadiktan sonra altini kapatin. Kücük kavanozlarinizi ve kapaklarini kaynatin receller sicak iken kavanoza ekleyip agzini sikica kapatip ters cevirin. 24 böyle kalsin ben kavanoza koydugum her turlu sivi malzeme icin ayni yöntemi izliyorum hicbir sekilde küflenme olmuyor. Recelinizi acip kullanmaya baslayinca buzdolabinda saklamanizi öneririm.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder