MALZEMELER:
Hamuru icin:
1 paket kuru maya
1 su bardagi ilik su
3,5 su bardak un
1 cay kasigi tuz
1 cay kasigi toz seker
Üzeri icin:
1/2 cay bardagi pekmez
Yarım su bardağı su
1 su bardagi susam
YAPILISI:
Öncelikle kuru mayayi ilik suda eritin. Elemis oldugunuz unun icine tuz ve seker koyup mayali suyu yavas yavas ekleyerek yumusak bir hamur elde edin bu hamurun üzerini bir bezle veya strech film ile örtüp sicak bir yerde iyice kabarana kadar bekletin. Hamur yaklasik 2 katina cikacaktir. Bu hamuru elinizle üzerine hafif un serperek yeniden güzelce yogurun. Hamurdan elma büyüklügünde parcalar alip elinizle toparladiktan sonra uzatin ikiye katlayip sac orgüsü gibi iki ucunu döndürerek sekil verin. Ayri bir kap icinde her yerini sulandirilmis pekmeze ve ardindan da bol susama bulayip yagli kagit üzerine yerlestirin. 220 C lik firinda üzeri pembelesene kadar yaklasik 20-25 dakika pisirin. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder