Gelelim ÇİĞ BÖREK tarifine:))
Malzemeler:
Hamuru:
1/2 kg un
1/2 çay bardağı sirke
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1/2 çay bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar su
Kızartmak için sıvı yağ
İçi:
350-400 gr kıyma
1 soğan rendesi
1 yeşil biber
Biraz su
Yapılışı:
Un, sirke, sıvı yağ ve yoğurt (ben evde quark vardı ondan koydum quark Almanların yaptığı süzme yoğurt benzeri birşey) tuz ve aldığı kadar su ile bir güzel yoğurdum.. Hamuru üstüne ıslak bez örterek yarım saat dınlendirdim. Küçük küçük pazılar yaptım 16 tane pazı çıktı..Bu pazıları tek tek merdane ile açtım.. İç malzemelerinin hepsini (kıyma, tuz , karabiber, rendelenmiş soğan, ince kıyılmış yeşil biber ve biraz su)iyice karıştırdım ve kaşıkla alıp actıgım hamurların içine koyup kapattım, kapattığım börekleri bir tabağın kenarının yardımı ile güzelce kestim ki iyice yapıştılar ve de bolca yagda kızarttım:)) Afiyetle yedik:))
Hamuru:
1/2 kg un
1/2 çay bardağı sirke
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1/2 çay bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar su
Kızartmak için sıvı yağ
İçi:
350-400 gr kıyma
1 soğan rendesi
1 yeşil biber
Biraz su
Yapılışı:
Un, sirke, sıvı yağ ve yoğurt (ben evde quark vardı ondan koydum quark Almanların yaptığı süzme yoğurt benzeri birşey) tuz ve aldığı kadar su ile bir güzel yoğurdum.. Hamuru üstüne ıslak bez örterek yarım saat dınlendirdim. Küçük küçük pazılar yaptım 16 tane pazı çıktı..Bu pazıları tek tek merdane ile açtım.. İç malzemelerinin hepsini (kıyma, tuz , karabiber, rendelenmiş soğan, ince kıyılmış yeşil biber ve biraz su)iyice karıştırdım ve kaşıkla alıp actıgım hamurların içine koyup kapattım, kapattığım börekleri bir tabağın kenarının yardımı ile güzelce kestim ki iyice yapıştılar ve de bolca yagda kızarttım:)) Afiyetle yedik:))